FANDOM


A Biteuro, a közösségi pénz alapvető modelljei:

Felépítése Szerkesztés

A Biteuro elképzelés alapvetően ezekből a modellekből építkezik, ezek ötvözete egy következő generációs gazdaságot eredményez.

Biteuro

Szerkezeti áttekintés

1. Szociális: feltételnélküli alapjövedelem modell A közösségi demokrácia elveti a centralizált és államhoz kapcsolódó feltételnélküli alapjövedelem elképzelést és mindenféle függést, és a társadalom kezébe helyezi a feltétel-nélküli alapjövedelem kibocsájtásának lehetőségét. A társadalom mostantól kezdve képes mindentől függetlenül saját magának feltétel-nélküli alapjövedelemet adni.

2. Közgazdaság: Geselli alternatív gazdaság modell A közösségi gazdaság megtartja a pénz forgási sebességére épülő gazdaságot, a pénz csere eszközként való használatát, elköltésének ösztönzését, a kutatásra és fejlesztésre való ösztönzést, a nulla kamatot, elveti a centralizált, állam által szabályozott gazdasági elképzelést és az elavult pénzügyi működést, automatizálja a pénzkibocsájtást, de nem foglal állást a közösségi tulajdonnal kapcsolatban.

3. Szerzői Jogi: Közösségi tulajdon Ezt a kérdéskört a közösség a Bitsocial rendszerben tudja a későbbiekben kitisztázni.

4. Informatika: decentralizált digitális cryptopénz modell A közösségi pénz elveti a pénz mennyiségi korlátozását, a bányászatot autentikációra fejleszti, a piramis modellt szociális modellre cseréli, a Geselli modell alapján a felhalmozást, a spekulációt és az aranyra épült értékelméletet megszünteti, megtartja a kódolást és decentralizációt, bevezeti az alapjövedelmet és a kontinentális uniós gazdasági elosztási rendszert, amely minden a jövőben létrejövő kontinentális gazdasági unió számára követendő példa lehet.

A Bitsocial és Biteuro elképzelés összefoglalása Szerkesztés

A közösségi pénz átveszi a feltétel-nélküli alapjövedelem egyes elemeit, elveti a centralizált, államhoz és bankhoz kapcsolódó feltétel-nélküli alapjövedelem elképzelést és függést, és a társadalom kezébe helyezi a feltétel-nélküli alapjövedelem kibocsájtásának lehetőségét Biteuro digitális pénz formájában, így a társadalom mostantól kezdve képes mindentől függetlenül saját magának feltétel-nélküli alapjövedelemet kiadni úgy, hogy felhasználja a Geselli alternatív gazdaság egyes elemeit, mint a pénz forgási sebességére épülő gazdaságot, a pénz csere eszközként való használatát, elköltésének ösztönzését, a kutatásra és fejlesztésre való ösztönzést, a nulla kamatot, de elveti a centralizált, állam által szabályozott gazdasági elképzelést és az elavult pénzügyi működést, a felhalmozást, a spekulációt, az aranyra épülő értékelméletet, automatizálja a pénzkibocsájtást és felhasználja a nyílt forráskódú decentralizált digitális crypto-pénz egyes elemeit, de megszünteti a pénz mennyiségi korlátozását, a bányászatot autentikációra fejleszti, a piramis modellt szociális modellre cseréli, a pénzt a gazdaságba már a társadalmon keresztül pumpálja, megtartva a digitális kódolást és decentralizációt, bevezeti a biometrikus számlát, megalkotja a Bitsocialt, a közösségi szociális nyilvántartási rendszert, de nem foglal állást a közösségi tulajdonnal kapcsolatban, megalkotja a közösségi pénz, közösségi demokrácia és közösségi gazdaság fogalmát, lefekteti az alapjait a következő generációs gazdaságnak, megalkotja a kontinentális uniós következő generációs gazdasági elosztási rendszer modelljét, amely minden a jövőben létrejövő kontinentális gazdasági unió számára követendő példa lehet.

Az alapjövedelem elképzelést, a Geselli alternatív gazdaságot és a digitális crypto pénzt tesztelték a gyakorlatban, és működtek, viszont úgy gondoljuk, hogy a közösség jelen pillanatban még nem elég érett a közösségi tulajdon elképzeléshez, ezért ezt a kérdéskört a közösség a Bitsocial rendszerben tudja a későbbiekben kitisztázni. Ha úgy gondolod, hogy Neked fejlettebb szociális, gazdasági és informatikai elképzelésed van mint a fentebb leírtak, illetve ha Te ehhez érdemben, építő jelleggel vagy akár csak morálisan de hozzá tudsz tenni bármit is, akkor azt szívesen fogadjuk.

Források Szerkesztés

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.