Edit Page
Source Editor

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.

Aktuális változat A te változatod
12. sor: 12. sor:
 
== Patronálás ==
 
== Patronálás ==
   
2 hetet szánunk arra, hogy a csoportokkal a leendõ termék, szolgáltatás kialakításával, piaci lehetõségeivel, marketingtervével foglalkozzunk. 4 napot szánunk a technológia megtervezésére. A szükséges eszközök, anyagok, szaktudás megfogalmazásával lehetõvé válik a gyártás felfutásának tervezése, a várható költségek, fejlesztések becslése. 3 napon át foglalkozunk a gazdálkodás kérdéseivel (az üzleti tervezés, a [[forrásteremtés]], az adózás, az adminisztráció, a könyvelés, a pénzgazdálkodás (cash-flow)). 1 napot szánunk a vállalkozás formáinak megismertetésére. A döntéshez tudni kell az alakulás feltételeirõl, az adózási, könyvelési eltérésekrõl, a döntési mechanizmusokról. A fenti idõarányok nemcsak a várhatóan szükséges igényt tartalmazzák, hanem lehetõséget adnak arra is, hogy közhasznú támogatásban részesülõ munkatársaink (kezdeményezéseink alapján 1 fõ Hevesben, 2 fõ Budapesten - Újpesten és Dél-Budán) 16 heti beindulási idõszak után teljes munkaidõben foglalkozhassanak újabb és újabb csapatokban.
+
2 hetet szánunk arra, hogy a csoportokkal a leendõ termék, szolgáltatás kialakításával, piaci lehetõségeivel, marketingtervével foglalkozzunk. 4 napot szánunk a technológia megtervezésére. A szükséges eszközök, anyagok, szaktudás megfogalmazásával lehetõvé válik a gyártás felfutásának tervezése, a várható költségek, fejlesztések becslése. 3 napon át foglalkozunk a gazdálkodás kérdéseivel (az üzleti tervezés, a forrásteremtés, az adózás, az adminisztráció, a könyvelés, a pénzgazdálkodás (cash-flow)). 1 napot szánunk a vállalkozás formáinak megismertetésére. A döntéshez tudni kell az alakulás feltételeirõl, az adózási, könyvelési eltérésekrõl, a döntési mechanizmusokról. A fenti idõarányok nemcsak a várhatóan szükséges igényt tartalmazzák, hanem lehetõséget adnak arra is, hogy közhasznú támogatásban részesülõ munkatársaink (kezdeményezéseink alapján 1 fõ Hevesben, 2 fõ Budapesten - Újpesten és Dél-Budán) 16 heti beindulási idõszak után teljes munkaidõben foglalkozhassanak újabb és újabb csapatokban.
 
Az elsõ 16 hét programját az alábbi táblázatban mutatjuk be:
 
Az elsõ 16 hét programját az alábbi táblázatban mutatjuk be:
 
 

Please note that all contributions to the Alternatív Gazdaság lexikon are considered to be released under the CC-BY-SA

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)